Het Aalsters Literair Bontgenootschap

Hét BonTgenootschap voor literatuur, gedichten en muziek

Literaturelure 2012

Naar aanleiding van de Gedichtendag 2012

Do 26 Januari 2012 19:30
gedichtendag

Na het succes van de eerste editie van Literaturelure op Gedichtendag 2011, volgt het Aalsters Literair BonTgenootschap verder het ingeslagen pad. Op Gedichtendag 2012, donderdag 26 januari 2012, organiseert het genootschap opnieuw een sprankelend en spraakmakend literair drieluik.

Om 19.30 uur stipt verzamelen alle literatuurliefhebbers uit Aalst en wijde omgeving zich in de bibliotheek (Molenstraat 51) van Aalst voor de prijsuitreiking van de wedstrijd Stapelgedichten. Vervolgens trekken ze op poëtische wijze door de stad langs Qarfa, De Werf en Netwerk.

In Netwerk presenteren Yerna & Erna Onder Stromen.

yerna van den driessche 2012

Yerna Van Den Driessche is van opleiding laborante, maar ze volgde ook een vierjarige toneelopleiding. Aan het einde van haar professionele loopbaan besloot ze om haar eerste liefde, die voor het woord en dan voornamelijk voor de poëzie, weer nieuw leven in te blazen. Ze volgde daarvoor de opleiding ‘literaire creatie’ bij dichter en romanschrijver Roel Richelieu van Londersele. Werk van haar werd al gauw gepubliceerd in tal van literaire tijdschriften (o.a. Het Liegend Konijn, Poëziekrant), ze behaalde ook enkele prijzen met haar poëzie en in 2009 verscheen haar debuutbundel Reconstructie bij uitgeverij P.

In Netwerk brengt zij een poëtisch programma, samen met Erna Schelstraete, die eveneens de cursus ‘literaire creatie’ volgde bij Roel Richelieu van Londersele. Ze schreef gedichten, een bundel korte verhalen en vier theatermonologen. Haar poëzie werd in 2009 bekroond met de Basiel De Craeneprijs, en verscheen in literaire tijdschriften als WeL, Ambrozijn en Poëziekrant.

Foto: Luk Debruyne

Erna%20Schelstraete_(c)Luk_Debruyne Literaturelure 2012

%d bloggers liken dit: