Het Aalsters Literair Bontgenootschap

Hét BonTgenootschap voor literatuur, gedichten en muziek

Literaturelure 2016

Naar goede jaarlijkse traditie vieren we in Aalst uitbundig mee met de Poëzieweek (28 januari tot 3 februari).  Op 30 januari staat er een nieuwe editie van Literaturelure gepland, waarvoor het Aalsters Literair BonTgenootschap, de bibliotheek, Netwerk, Amok en Beeldmakers de handen in elkaar slaan.  In een wervelende wandeling ontdekt u die avond:

Liesbet De Visscher (°1982, Dendermonde) is leerkracht plastische opvoeding en moeder van twee. In plaats van eindeloos te palaveren over de dingen des levens, maakt ze er mooie beelden van. Ze schrijft er ook verhalen over. En ze zingt. Ze houdt van het leven en de mensen rondom haar.
  • Slambacht, een slam poetry collectief
  • Nikolaas Demoen, beeldend kunstenaar en poëet

Literaturelure 2

 De teksten beschrijven beelden die tussen de tekentafel en de huiskamer zijn gevallen. En opgeraapt worden via de omweg van de taal. Zo ontstaan zinnen die een verlangen en een verwachting oproepen en ergens halverwege landen. De titelloze gedichten buigen zich in de werkelijkheid van het kunstenaarsatelier en de fictie van het leven en ontstaan in een overgangszone tussen inspiratie, arbeid en verveling.
Beeld en Taal
fotografie van Steven Vijverman, Iwein De Keyzer, Werner Van Lierde en Jan De Nijs, geïnspireerd door poëzie van Renate Coen.
Literaturelure 2016
%d bloggers liken dit: